Enkelhed men ikke kedeligt. En græsplæne i et rækkehus blev til orangeri, smukke belægninger, overskuelige frodige bede, intet græs, et rart kik ned i haven og lav vedligeholdelse.

Jeg tegnede en haveskitse og de anlagde selv efter denne skitse.  Strukturen og placeringen af alle elementer blev fastlagt ved denne haveskitse. Beplantningen blev gennemgået i overordnede temaer. Jeg kom med oplæg til, hvilken belægning der passede til huset og deres nye have.

Belægning er ofte den dyreste post. Så det er vigtigt, at pengene er godt givet ud, så slutresultatet bliver rigtigt. Derfor er det vigtigt, hvilke materialer man vælger. Det er smukt med materialer, der har et fint samspil med hinanden og husets udtryk. Når der ingen græs er, skal der være noget andet. Dette bliver til en fast belægning, som i dette tilfælde blev klinker, blågrønne (granit chaussesten), store betonfliser (indfarvet 60x60cm) og den smukke billige løsning med slotsgrus.

Jeg fik kundens ønsker og stedets eksisterende forhold til at gå op. Når ejerne selv har en god viden med hensyn til beplantning og har et godt håndelag er en skitse et god begyndelse på en ny have.