Cph garden 2022 The Yellow Brick Road

The Wizard of Oz har siden den udkom i 1900 været genstand for utallige genfortolkninger, omskrivninger og tilpasninger til både teater, musicals, film, musik og andre bøger.

Dorothy fulgte den gule vej for at nå sit mål om at komme hjem. Langs den gule vej fandt hun snilde, følsomhed og mod gennem nye venskaber og de udfordringer, de sammen blev udsat for. Som Dorothy og vennerne oplevede udfordringer, der muliggjorde deres udvikling, kan vi haveelskere gå gennem haven og være vidne til den store transformation næsten dagligt i plante- og dyreliv, både på den korte bane, gennem året og over årtier.

Livets forandringer kan både være mørke og tætte som skovbeplantningen langs den gule vej, eller lyse og farvestrålende som det frodige blomsterflor. Det kan være med bump på vejen, som de store klippeblokke, der er væltet over den gule sti eller det ufremkommelige vand, der kan sende én på omveje.

Genovervej den traditionelle vej til havens udformning! Væk med den trimmede græsplæne, den bare jord omkring hver plante og den sirligt klippede hæk. Gør plads til vildskaben, til mørket og lyset i livet og gentænk; hvad sker der, hvis man slipper kontrollen, følger den eventyrligt snoede gule vej og ser livet og tidens tand i haven?

Vælg de skæve planter og krogede kunstneriske træer samt de stærke materialer, der holder evigt med potentiale for genbrug, da også patineringen er smuk. Har du vand i haven, giver du plads til mere biodiversitet med masser af dyr og insekter, hvilket igen kan styrkes ved at vælge farverige planter med en bred årsvariation. Alt dette er ingredienser til at skabe scenen for det gode haveliv med plads til kunsten og de dybe tanker. Og kan man ønske sig mere af et haverum end at blive inviteret til at tænke både de små og helt store tanker – fra hverdags- spørgsmål til livets store spørgsmål?

Læs hele beskrivelsen af haven på Haveselskabets hjemmeside

Cph garden 2019 Dansk Jungle


Med den Danske Jungle prøvede vi, om vi på ganske få kvadratmeter kan skabe et eventyrrum, hvor man på en gang kan trække sig tilbage fra omverdenen og samtidig gå på opdagelse i smukke sanseoplevelser.

Som børn havde vi et hemmeligt sted bagerst i haven, der var vores jungle. Det er stemningen fra det sted, vi vil genskabe, så det også kan bruges af voksne. Vores danske jungle er på en gang enkel og stiliseret og samtidig en frodig og blomstrende udgave af den danske skov. Her ønsker vi at genskabe de gode kvaliteter fra skoven: frodigheden, duften, lysets dans mellem bladene og enkle, smukke blomster. Et sted med plads til ro og fordybelse – lige uden for havedøren.

Her er både mørk skygge og solåbne steder. I plantevalget er der fokus på frodi­ge, grønne planter med forskellige bladformer, grenstrukturer og bladfarver. En trallesti siksakker over et vandløb på tværs af haven, der afsluttes med en pergola med krogede overliggere. Her kan man sidde ved vandløbets udspring og nyde den beroligende lyd fra lette bambus og vandets sagte rislen. Alt sammen noget, der skaber gode rammer for at koble af og glemme stress og jag for en stund. Et åndehul, hvor man kan føle sig i et med naturen, glemme tid og sted.

Læs hele beskrivelsen af haven på Haveselskabets hjemmeside

Cph garden 2017 den spiselige have


Den spiselige have er en naturvenlig have, hvor man kan spise eller nippe af alle planterne. Ikke en traditionel nyttehave, men en prydhave, hvor planterne ud over at være smukke også har stor nytteværdi.

Haven er som et lille udsnit af en almindelig parcelhushave, hvor vi har fjernet en stor del af den traditionelle, store terrasse og erstattet den med en lille, grøn gårdhave, hvor der også er blevet plads til høns og bier, og hvor det grønne rum er en oase for sommerfugle og andre insekter. Høns og bier giver æg og honning og bidrager sammen med de summende og flagrende gæster til den hyggelige stemning i haven.

Læs hele beskrivelsen af den spiselige have på Haveselskabets hjemmeside.

CPH Garden 2022

CPH GARDEN 2019

CPH Garden 2017