Landbohave.  Lade revet ned, stor køkkenhave reduceret. Et liv med roser påbegyndt.

 I mange år havde hustruen gået med en tanke om roser. Arbejdet og dagliglivet fyldte dagen og placeringen var ikke fastlagt. De havde for ca. 30 år siden gjort brug at Haveselskabets havearkitekter og tænkte: ”Vi prøver igen og ser hvilke muligheder og ideer, der kunne kommer ud af det”.

Udsigten til at gå på pension gjorde, at nu skulle det være en tid med roser.

En lade/staldbygning blev revet ned og alle murbrokker fjernet, så et stykke med bart var skabt.

Jeg så mulighederne i det nye stykke jord. Arealet var langstrakt og terrænet skrånede ned mod en mark med kik til rådyr. En gammel og meget velholdt staldbygning med kampestensgrund udgjorde den en side så tonen til romantik var slået an.

For at understrege kikket og skabe mere frodighed, blev et beplantningsbælte etableret op mod den gamle fine staldbygning.

På billederne og plantegningen kan man se formen på rosenbedet. Bedet er helt klassisk markeret med en lav hæk af almindelig taks. Stierne blev lagt med gamle 60×60 betonsten, som havde ligget i en bunke, hvor de havde fået en smuk patina og mosset fandt hurtig sit fæste. Gamle brosten og chaussesten blev fundet frem og en zinkbalje fik nyt liv.

Aksen i rosenhaven blev understreget af en akse i køkkenhaven, som endte med to klassiske havestole og kikket fortsætter ud i landskabet.

Efterfølgende blev datterens bryllup fejret med champagne i rosenhaven.