Nyt hus i gammelt kvarter på ca. 750 m2 grund. Den børnevenlige have med plads til en meget planteinteresseret mor.

Haven blev anlagt i 2015. Det gamle hus på grunden blev revet ned og nyt funkisvilla blev opført. Når det bygges nyt hus i område med ældre boliger og haver bidrager det som regel altid positivt til den nye haveoplevelse. I denne have havde ejerne bevaret og passet på nogle buske og få træer, hvilket et så super. Ofte rydder ejerne al beplantning, da det kan være lidt uoverskueligt at udvælge, hvad der skal væk og hvad der er godt at bevare. Nogle gange skal alt ryddes pga. af byggepladsmangel.

Huset har gulv-til-loft vinduer i en meget stor vinkel, hvilket fremgår af billederne. Dette giver mulighed for at trække beplantningen helt ind i stuen, så årstiderne kan følges fra spisebordet. Det giver også mulighed for at plante et par letløvede træer, der i sommerperioden giver en fin let skygge, så man ikke behøver at have persienner og som skærmer for indkik. Det er smart, at det er løvfældende træer, der anvendes til dette, da der om vinteren er brug for lyset.

Der er tre bede med hver deres udtryk i forhold til plantesammensætning. Der er et bed med roser og stauder, der klæder roserne. Der er rododendron og selskabsplanter til dem, der er krydderurter og selskabsplanter der passer til disse. Den nye have forholder sig helt til det nye hus i form og størrelse. Det blev en have i have – en meget fin intim gårdmiljø stemning. Enkelt og frodigt i sit udtryk.

Nyt hus i gammelt kvarter i Værløse

Funkis inspireret nyt typehus beliggende i landskabelige omgivelser i kuperet terræn. De store vinduer i huset gør det muligt at opleve naturen fra spisebordet og følge med i årstiderne og fuglelivet.

Smukke sandstenstrin følger terrænet ned til Værløse sø.

Moderne typehus i Vanløse

Moderne typehus i Værløse