Minimalistisk hus fra 80erne, gennemgår en total istandsættelse og haven får også en omgang.

Jeg havde rådgivet kunderne i deres sommerhus nogle år forinden, så de var trygge ved at spørge om hjælp til deres nye have.

De store vinduer byder haven velkommen. En eksisterende overdækket pergola danner overgang mellem hus og terrasse/haverum.

Der blev etableret en forholdsvis stor terrasse centralt placeret i forhold til hus og de omkringliggende nye bede. Terrassen skulle selvfølgelig bruges til spiseplads, men også til Chai thi.

Den ene have forholder sig til den nye terrasse og husets vinduer. De nye bede er med stauder, buske og træer, der alle skifter i blomstringsperioder; løvet er interessant, træerne får blomster, bær og lidt høstfarver. En stedsegrøn indre struktur i form af en lav takshæk står tydeligst frem i vinterperioden. Om foråret vælter der selvfølgelig forårsløg op imellem stauder og buske.

Inde i huset er en akse, der ender med en dør og i haven fortsætter aksen med et smalt spejlbassin, der bliver afløst af en stemning af frodighed. En smal snoet sti går igennem den frodige og tætte beplantning. Et par gamle frugttræer står i haven. Der plantes rododendron, hortensia, stauder og græsser, så haveoplevelsen er forskellig al afhængig af, hvor i haven du opholder dig. I haven med de gamle krogede frugttræer er det skovagtigt; lidt mere ro, mere tæt end i haven omkring terrassen, hvor der om sommeren er mest knald på farverne.

En pergola afslutter rummet omkring terrassen, hvor blåregnen med tiden får dækket helt og der bliver mulighed for at sidde i stilhed og skygge og iagttage livet i haven, med fugle og insekter.

Minimalistisk hus fra 2018

Nybyg i gammelt kvarter. Det gamle hus blev revet ned og fjernet. Kunden var som udgangspunkt ikke specielt interesseret i haven, men ville gerne have, at omgivelserne matchede huset. Det vil sige kvalitetsbelægning, vedligeholdelsesnem og frodig beplantning. Færdighæk af almindelig taks danner frodighed og læ omkring huset. For at bryde den store gårdsplads er den lagt i forskellige læggemønstre og stenstørrelser.

Den mørke sandsten Dark sammen med Limestone Black spiller godt op til husets hvide mure og Petersen Tegl klinker.

Minimalistisk hus fra 80’erne

Minimalistisk hus fra 2017